Miyamoto benadrukt dat Nintendo niet meedoet aan 'console wars'

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Erik

  • 4

Shigeru Miyamoto zegt dat Nintendo nog altijd niet meedoet aan de zogenaamde ‘console wars’. De beste technische specificaties hebben geen prioriteit.

Hij deed deze uitspraak tegen Famitsu vanwege de aanstaande opening van het Nintendo Museum. Miyamoto wil dat bezoekers aan het museum het gevoel hebben dat Nintendo altijd hun eigen weg is in geslagen.

“Ik denk dat het belangrijkste is dat mensen dit museum bezoeken en vervolgens denken: ‘Nintendo is een bedrijf dat totaal niets te maken heeft met de game-industrie-competitie of de geavanceerde technologie waar mensen het meestal over hebben.’”

En zelfs als ze hier mee bezig zijn, vertelt Miyamoto, dan brengt The Big N dat op een moment uit waarvan zij het de juiste vinden.

“Nintendo heeft een geschiedenis in het wachten op het juiste moment voor de release van een product; om ze alleen te vermarkten als de timing perfect is. Ik denk dat dit duidelijk wordt door het museum, en dat dit helpt vertrouwen te bouwen in Nintendo.”

Hoofdafbeelding bij Miyamoto benadrukt dat Nintendo niet meedoet aan 'console wars'

Shigeru Miyamoto (71) heeft Nintendo zien opgroeien tot wat het nu is.

Meneer Miyamoto, die zelf al bij Nintendo werkt sinds 1977, zegt dat er nu al drie generaties aan mensen zijn die weten van Nintendo. Hij hoopt dat al die mensen die het museum bezoeken, de essentie van het bedrijf begrijpen. Hierbij haalt hij lachend aan dat dit niet competities zijn als de ‘console wars’.

Nintendo zal de verschillende technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn blijven gebruiken om dingen te creëren op een manier die uniek is voor Nintendo. We zijn niet alleen beperkt tot games; we blijven ook betrokken bij films en blijven een verscheidenheid aan entertainmentcontent creëren.”

Volgens hem is dit museum een fantastische manier om dit over te brengen, en direct de reden waarom ze het gemaakt hebben.

De console wars is een term die in de jaren ’90 en begin ’00 hoogtij vierde, door de grote competitie tussen eerst SEGA en Nintendo, toen Nintendo en Sony en tot slot Nintendo, Sony en Microsoft. Sinds 2006, bij het uitbrengen van de Wii, zijn graphics voor Nintendo al niet meer de hoogste prioriteit.

Het Nintendo Museum opent zijn deuren op dinsdag 2 oktober 2024 in Kyoto, Japan. Deze foto’s geven alvast een sfeerbeeld van wat je te wachten staat.

Zijn uitspraken komen in aanloop naar de onthulling van de opvolger voor de Nintendo Switch. Hij lijkt hiermee aan te geven dat fans ook daarvoor niet de “beste technologieën” hoeven te verwachten.

Nintendo onthult de opvolger van de Nintendo Switch voor 31 maart 2025. Analisten denken echter dat dit zomaar eens in de nabije toekomst al gebeurt.

Bron: Famitsu (via Resetera)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

2D actieplatformer Voidwrought verschijnt op 24 oktober

0

Nieuws 2D actieplatformer Voidwrought verschijnt op 24 oktober

27-09-2024

2

Dennis

Zien: eerste gameplaybeelden van Professor Layton and the New World of Steam

1

Nieuws Zien: eerste gameplaybeelden van Professor Layton and the New World of Steam

27-09-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

2 dagen geleden

#14468‍

3299 XP | 641 comments

De goede oude tijd. Het was echt oorlog destijds! De strijd tussen PS en Xbox fanboys, de haatreacties en als Nintendo boy probeerde je mee te doen, maar je werd gewoon genegeerd, want je was kiddy. Hahaha. Ik zat destijds nog op Gamevillage en PU en vond het heerlijk dat allemaal mee te maken.

Apenknul

2 dagen geleden

#14469‍

4096 XP | 771 comments

Ja, nja, toch wel respect hiervoor. In plaats van mee te strijden voor de meest krachtige console ever en console wars, blijven ze wel lekker hun eigen ding doen. Voor de Switch 2 hoef ik niet meteen een 8k kwaliteit te hebben, maar als ze langzaam die kwaliteit verhogen per generatie, dan is dat wel het slimste. Kijk naar Gamecube -> Wii en Wii U -> Switch. Ze bouwen het wel langzaam op, waarin PS en Xbox naar mijn weten het iedere keer vreselijk omhoog brengen.

Ik las ook een artikel over Miyamoto dat Nintendo niet in gaat op generative AI, en dat vind ik ook erg cool. Waar veel bedrijven wel die kant op gaan, wilt Nintendo juist de andere kant in gaan, en niet alles aan technologie laten.

Rogeroz

2 dagen geleden

#14470‍

501 XP | 99 comments

Kan wel zo zijn wat Miyamoto zegt en dat siert Nintendo ook. Maar het mag ook wel iets meer met de technische specificaties, want ik vind soms ook gewoon dat ze achterlopen. Haperende games, geen standaard 60 fps en third party ontwikkelaars die altijd weer extra werk moeten verrichten om hun games 'ook' draaiende te kunnen krijgen op een Switch, met uitstel en hogere prijzen tot gevolg. Dat vind ik achter de feiten aanlopen  en lijkt me niet nodig met de snel ontwikkelende techniek van tegenwoordig. Je hoeft echt geen PS5 Pro te bouwen, maar op de lange termijn vind ik wel dat het meer toekomst-proof mag zijn bij Nintendo.

Fl@ppy

2 dagen geleden

#14471‍

3299 XP | 641 comments

Ik denk dat we blij moeten zijn dat ze alles in een draagbaar apparaat weten te proppen voor ook nog een schappelijke prijs. Ik durf met zekerheid te zeggen dat de nieuwe Switch 2 nog steeds standaard geen 4K gaat halen bij bepaalde games. Maar dat boeit me ook niet echt. Als ze maar stabiel op 1080P en minimaal 30fps games gaan uitbrengen. Als ze maar zorgen dat ze rond het niveau van de series S en PS4 Pro zitten, zullen redelijk veel games ook geport kunnen worden naar de Switch 2 en zitten ze de komende 5 jaar nog wel redelijk goed gok ik.