Link was de originele hoofdrolspeler van Zelda: Echoes of Wisdom

  • Nieuws

  • 5 dagen geleden

  • Erik

  • 0

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is niet specifiek met Zelda in gedachten gemaakt. Nintendo onthult dat Link de originele hoofdrolspeler was.

Producent Eiji Aonuma laat tijdens het derde deel van Ask the Developer weten dat op een gegeven moment Link’s kenmerkende zwaard en schild teveel in de weg zaten. “Als je een zwaard en schild hebt, dan kun je gewoon daarmee vechten. Dan is er geen noodzaak om gebruik te maken van de krachten van de monsters, toch?”

Satoshi Terada, regisseur bij GREZZO, vervolgt: “Dus toen dachten we: ‘Wat als spelers eerst enkel echo’s kunnen gebruiken om de gameplay te begrijpen, en dan pas later in het spel het zwaard en schild krijgen? Maar zelfs dan, dachten we, wanneer ze het zwaard en schild kregen, zouden ze stoppen met het gebruik van echo’s.”

Afbeelding toont Link in Echoes of Wisdom die verzwolgen wordt door de duisternis

Het unieke element, echo’s waarmee je zaken uit je omgeving kunt oproepen, was voor Nintendo het centrale punt tijdens de ontwikkeling. Daarom moest er iemand komen die niet met een zwaard of schild vocht, waarop ze op Zelda uitkwamen.

Aonuma:Wie in de serie zou een goede match zijn voor deze krachten en hun inzichten? Nou, dat zou Princess Zelda moeten zijn.”

De producent, die al tientallen jaren een leidende rol heeft bij de franchise, geeft aan erg blij te zijn dat ze eindelijk een passend spel hadden gevonden voor Zelda. Door de jaren heen hebben fans hem en andere ontwikkelaars vaak gevraagd wanneer zij een leidende rol zou krijgen.

“Als men mij dit vroeg, dacht ik altijd: ‘Natuurlijk, zolang het maar logisch is voor het spel en recht doet aan haar als personage om de protagonist te zijn,’ en antwoordde op die manier. Ik probeerde tevergeefs om erachter te komen wat haar echt recht zou doen. Maar toen ik zag dat het team worstelde om de ideale protagonist voor dit spel te identificeren, dacht ik: dit is precies het spel voor haar!”

Dit betekent overigens niet dat het zwaard en schild helemaal niet meer in het spel voorkomen: Zelda kan op een gegeven moment voor korte tijd de gedaante van Link overnemen én hij is op bepaalde momenten speelbaar.

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt screens & art Zelda: Echoes of Wisdom

Zelda vecht met haar staf, die haar echo’s laat oproepen.

Het interview gaat verder onder meer in op de outfit die Zelda draagt tijdens haar avontuur en de relatie tussen Link en Zelda.

Nintendo publiceert de afgelopen dagen steeds meer delen van een interview met diverse leden van het team achter Zelda: Echoes of Wisdom. Eerder vandaag kwamen we er op deze manier ook al achter dat er meer dan 100 echo’s in het spel zitten.

Het is overigens niet het eerste Zelda-spel waarin de prinses speelbaar is. Ze is onder meer een personage in Hyrule Warriors: Age of Calamity. Ook zou ze ooit haar eigen gedeelte krijgen in Skyward Sword, maar dit is later geschrapt.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is vanaf 26 september verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt overzichtstrailer van Super Mario Party Jamboree

0

Media Nintendo deelt overzichtstrailer van Super Mario Party Jamboree

24-09-2024

1

Erik

Post-launch content aangekondigd voor Megaton Musashi: Wired

0

Nieuws Post-launch content aangekondigd voor Megaton Musashi: Wired

24-09-2024

1

Rik

Reageer als eerste!