Dit zijn de winnaars van Pokémon TCG Illustration Contest 2024

De Grote Pokemon TCG-tekencompetitie 2024 heeft eindelijk haar winnaars onthuld.

Na vele inzendingen, waaronder een paar AI- kunstwerken, heeft de jury van de Pokemon TCG-tekenwedstrijd de beste kunstwerken uitgekozen. De deelnemers konden kunstwerken inzenden van Flygon, Absol, Eevee, Pikachu, Toxtricity, Melmetal, Feraligatr, Koraidon, Bidoof en Charizard. Er zijn in totaal 10830 kunstwerken ingezonden waardoor het de jury zeker niet makkelijk gemaakt werd.

De winnaars krijgen unieke trofeeën de kans om hun tekenkunst op een echte Pokemon Kaart te laten verschijnen en de eerste plaats krijgt 5000 dollar.

De grote winaar dit jaar is de tekening van Kazuki Minami waarin Pikachu zijn oortje krabt met zijn achterpoot. Hij deelde het volgende (vertaald):

Ik voel me zeer vereerd om deze prijs te mogen ontvangen. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan deze tekencompetitie, ik wist niet zeker wat ik moest tekenen. Toen dacht ik aan mijn hond die schattige dingen deed, hierdoor voelde ik me geïnspireerd om Pikachu op basis van mijn hond te tekenen. De prijs is eigenlijk meer voor mijn hond dan voor mij hierdoor, ik ben er enorm tevreden mee, dankuwel!

Tekenaar Acorviart won in de categorie “Best Standard Card Illustration” met zijn zwemmende Feraligatr met magikarp op de achtergrond. Ook voelde Acorviart zich zich vereerd met deze prijs en deelde graag zget verhaal achter het kunstwerk(vertaald).

Feraligatr is normaal een zeer krachtige Pokémon, maar ik wilde een moment neerzetten waarbij hij kalm is. Hij geniet van zijn ochtendduik voor een frisse start van de dag en geniet van de zon die in het water schittert. Om dit gevoel te uiten in de tekening heb ik inspiratie genomen van linosnede en risograafdruk. Ik ben enorm blij dat ik samen met andere getalenteerde kunstenaars een bijdrage kan geven aan Pokémon.

Ook heeft The Pokémon Company International voor het eerst de kans gegeven aan deelnemers om EX-kaarten te illustreren.  Hierbij won Anderson’s Toxtricity.

Anderson deelde het volgende (vertaald) :

Dankuwel dat mijn inzending uitgekozen is, ik ben enorm blij. Sinds ik nog een kind was betekende de Pokémon wereld veel voor me en zat vol met avonturen, verrassingen en spannende ontdekkingen, nu ik volwassen ben is het nog steeds hetzelfde. Toxtricity sprong meteen uit mijn herinneringen in het kader van deze illustratie. Ik kijk uit naar toekomstige belevenissen in de wereld van Pokémon en hoop ze dan weer in illustraties te tekenen.

Ten slotte zijn er nog veel Runner-ups die net niet het podium gehaald hebben. Hierbij zitten veel verschillende Pokémon.

Deelname voor de Pokémon TCG-tekencompetitie 2024 is enkel mogelijk voor inwoners van de Verenigde Koninkrijk , Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan.

Welke tekening is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Pokemon

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

0

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Waarom zijn er zoveel versies van het originele Animal Crossing?

5

Special Waarom zijn er zoveel versies van het originele Animal Crossing?

24-09-2024

5

Erik

Bekijk hier de LEVEL-5 VISION 2024 [14:00 uur]

0

Nieuws Bekijk hier de LEVEL-5 VISION 2024 [14:00 uur]

24-09-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

5 dagen geleden

#14453‍

5932 XP | 1145 comments

Meh, ik snap serieus de criteria niet. Is het omdat Pikachu moet winnen? Het zijn wel weer allemaal de cliché Pokemon. Ik zie echt zo veel mooiere entries... ik denk dat het gewoon doorgestoken card is. (pun intended)

lifegiving

2 dagen geleden

#14473‍

2219 XP | 361 comments

Er was een eerdere entry van Charizard en Bidoof die hier niet tussen zitten, die vond ik echt prachtig. Ook had ik wel wat meer liefde voor Flygon willen zien, ook daar zaten pareltjes tussen! Maarja Pika-hond heeft gewonnen, helaas kunnen we er weinig aan veranderen~