CEO accessoire-fabrikant spreekt over Switch 2

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Rik

  • 0

Het lijkt wel alsof er elke dag nieuwe Switch 2-geruchten de wereld in geslingerd worden, maar vandaag komt er vermeende informatie naar buiten van een wel heel opvallende bron: de CEO van een bekende accessoire-fabrikant.

Let op: niets uit dit bericht is officiële informatie totdat Nintendo dit zelf bevestigt. Neem alles wat deze CEO beweert met het gebruikelijke korreltje zout.

De Spaanse publicatie Vandal publiceerde recent een interview met Rubén Mercado, de CEO van accessoire-fabrikant Blade. Hij gaf aan dat hij via zijn bedrijf al het een en ander wist over de Nintendo Switch 2. Wel gaf Mercado hierbij het voorbehoud dat hij weinig weet over de technische aspecten van de Switch 2, aangezien zijn bedrijf slechts hoesjes en andere fysieke accessoires produceert. Volgens Mercado is het ontwerp van de Switch 2 inmiddels definitief en klaar voor massaproductie.

Ook liet Rubén Mercado weten dat men er ‘in de industrie’ vanuit gaat dat de Switch 2 rond maart of april 2025 in de winkels zal liggen. Nintendo zou daarbij maatregelen hebben genomen om voldoende voorraad te produceren voor een wereldwijde release zonder tekorten. Naar verluidt baseert de industrie zich hierbij op informatie die rechtstreeks van Nintendo af komt.

Qua ontwerp zou de Switch 2 het dichtst in de buurt komen van de huidige Switch OLED

Nieuwe joysticks?

De onlangs gelekte foto’s van een vermeend prototype van de Switch 2 zouden inmiddels ‘achterhaald’ zijn, maar het definitieve productiemodel zou wel erg dicht bij het gelekte prototype in de buurt komen. Een groot verschil met de gelekte prototypes zou zitten in de joysticks op de nieuwe Joy-Cons. De accessoire-CEO weet zelf nog niet wat er nieuw is aan deze joysticks maar er is hem door meerdere bronnen verteld dat het niet mogelijk zal zijn voor Blade om hun populairste accessoire te produceren voor de Switch 2. Joystick-covers zouden namelijk ‘een essentiële functie’ van de nieuwe Joy-Cons belemmeren. Volgens de bronnen van Mercado zal het na de onthulling van het systeem gelijk duidelijk worden waarom er geen covers over de joysticks gedaan kunnen worden.

Benieuwd naar alle dingen die Rubén Mercado te zeggen had? Je kunt de Spaanstalige podcast zelf terugluisteren bij Vandal.

Wat denk jij over deze nieuwe mysterieuze joysticks? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Vandal (Spaanstalig)

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time screenshot 5 nintendo switch

1

Media Nieuwe gameplaybeelden van Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time

28-09-2024

1

Dreon

Miyamoto: “Nintendo opent geen museum op andere locaties”

0

Nieuws Miyamoto: "Nintendo opent geen museum op andere locaties"

27-09-2024

1

Coen

Reageer als eerste!