Capcom zegt dat er meer aankomt voor Ace Attorney-serie

  • Nieuws

  • Gisteren om 10:39

  • Erik

  • 0

Capcom laat weten dat fans niet bang hoeven te zijn dat ze stoppen met de populaire Ace Attorney-franchise.

“De Ace Attorney-franchise stopt niet met het produceren van nieuwe content”, zegt Kenichi Hashimoto, producent bij de serie, in een interview met het Japanse NetLab. “Er zijn een hoop richtingen waar we meer in willen groeien.”

Ace Attorney is een reeks van visual novels die zich in en om de rechtszaal afspelen, en zijn vooral bekend van de escapades van advocaat Phoenix Wright en zijn jonge opvolger Apollo Justice.

Hashimoto kan echter nog niet zeggen ‘wat’ we precies kunnen verwachten voor de toekomst van de franchise. “Er zijn dingen waar we over willen praten wanneer de tijd rijp is om iets te onthullen, maar voor nu kan ik nog niet veel zeggen.”

Ace Attorney Investigations Collection is het meest recente deel in de franchise.

Hij noemt daarnaast dat de verkoop van merchandise een belangrijke indicatie kan zijn voor de komst van een nieuwe game.

“Natuurlijk, verkoop van merch vertaalt zich niet direct naar budget voor de ontwikkeling van een nieuwe game, maar het zorgt wel voor gesprekken over ‘hoe we verder moeten gaan met deze mate van populariteit’.  De verkoop van merchandise is dus een belangrijke meetpunt hiervoor.”

De vorige keer dat de producent uitspraken deed over de toekomst van Ace Attorney, werd korte tijd later een nieuw spel aangekondigd: Ace Attorney Investigations Collection.

Deze collectie verscheen begin deze maand op de Nintendo Switch. Hierin staat de rivaal van Phoenix Wright, aanklager Miles Edgeworth, in de spotlights. Ik beloonde het spel met een 8,5 in onze review en noemde het “ondanks zijn andere voorkomen, vertrouwd als altijd”

Toch is de laatste keer dat een daadwerkelijk ‘nieuw’ Ace Attorney-spel verscheen al een tijdje geleden. In het westen was dit Spirits of Justice, dat acht jaar geleden op de Nintendo 3DS uitkwam. In Japan verscheen The Great Ace Attorney 2 in 2017 (die later ook gebundeld in Europa uitkwam op de Switch).

Zit jij te wachten op een nieuw Ace Attorney-spel? Of vermaak je je nog wel met Investigations? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Reynatis krijgt launch trailer

0

Nieuws Reynatis krijgt launch trailer

29-09-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt screens & art Zelda: Echoes of Wisdom

4

Special Wat speel je dit weekend? [28 september] 

28-09-2024

5

Erik

Arika werkt aan nieuwe Tetris-game

0

Nieuws Arika werkt aan nieuwe Tetris-game

28-09-2024

2

Robin

Reageer als eerste!